Regioner har indført fælles "gebyr" på forskning: Nu vil medicinalfirmaer holde møde om prisen

FORSKNING: Som følge af kritik fra Rigsrevisionen opkræver samtlige regioner i dag 18 procent til fælleskassen, når private medicinalfirmaer udfører klinisk forskning på landets hospitaler. Nu advarer medicinalindustrien om konkurrencedygtigheden af dansk forskning og vil mødes med regionerne for at løse problemet.

Medicinalfirmaer i Danmark advarer igennem Lægemiddelindustriforeningen om stigende omkostninger på forskning, som private firmaer og fonde udfører på de danske hospitaler, den såkaldte rekvirerede forskning.

Prisniveauet på de danske hospitaler har nu nået et niveau, hvor det kan være svært for de danske afdelinger at overbevise deres hovedkontorer om at lægge klinisk forskning i Danmark, siger Lif, som nu vil have et møde med regionerne for at skabe klarhed.

"Vi har behov for at få skabt mere gennemsigtighed og kommer til at invitere Sundhedsministeriet, Danske Regioner, og Lægevidenskabelige Selskaber til et møde om det her," siger Henrik Vestergaard, viceadministrerende direktør i Lif.

Login