Mette F forsvarer støtte til produktivitetskrav: Der skal noget i stedet

FLERTAL: Socialdemokratiet holdt for nylig hånden under produktivitetskravet, da de stemte imod en afskaffelse i Folketinget. Der mangler alternativer, lyder det fra partiformand Mette Frederiksen (S).

Der er et flertal i Folketinget for at afskaffe produktivitetskravet, der betyder, at de danske sygehuse hvert år skal lave to procent flere behandlinger for de samme penge.

Men der er også et flertal for ikke at afskaffe produktivitetskravet. Lige med det samme i hvert fald.

Socialdemokratiet, Folketingets største parti, har nemlig meldt ud, at selvom de ikke er tilhængere af produktivitetskravet, så vil de først undersøge, hvad man kan sætte i stedet for, før partiet vil stemme for en afskaffelse.

Login

 • Anmeld

  I.R.Bertelsen · Borger, vælger, patient og pårørende.

  Tanker fra virkelighedens verden....

  7. juni.2017
  Forhandlingerne imellem Regering og Regioner:
  Tja ! Det var så igen Finansministeriet, der vandt over fagministeriet og professionalismen: "Gaven" kom til væsenet på 500 millioner, der vel næppe dækker de 2% påkrævede effektiviseringer og besparelser? Gad vide, om borgerne gør oprør, når de nu opdager, at der vil bliver brugt ca. 80 kroner om året pr. indbygger af fælleskassen til hospitalsvæsenet. Tror det næppe.
  ....
  At man som socialdemokrat i Folketinget kan støtte produktivitets og effektivitets kravet overfor sundhedsvæsenet med den begrundelse, at "Der skal noget andet i stedet", lyder umiddelbart fornuftigt, -
  .. Men det er en meget FORSINKET REAKTION.
  ...En HOVSABESLUTNING.... set i lyset af, at produktivitets og effektivitetskravet har været fagprofessionelt kritiseret meget længe, og at borgerne og brugerne også har været kritisk på banen.
  ** Der har været rigelig tid til at tænke ændringstanker**
  ....
  ....Og alt imens har patienterne i virkelighedens hospitalsverden ligget i kø....til fri beskuelse....midt i aktiviteten på en frit tilgængelig hospitalsgang. De har ligget midt i hastværket og har kunnet iagttage det stressede personale, der gør deres bedste for at bevare roen og overblikket i et meget presset arbejdsmiljø.
  Patienten trænger nu også til en lur efter den lange køretur til nærmeste hospital, ....så ørepropper i ørerne og en klud over ansigtet gør underværker.
  ....


  ....