Novo Nordisk Fonden øger støtte til kliniske forsøg

STØTTE: Der bliver frigjort flere midler til kliniske forsøg hos Novo Nordisk Fonden, som har besluttet at øge støtten med 20 millioner kroner. Programmet er nu åbent for ansøgninger.

Foto: pressefoto Novo Nordisk Fonden
Toke Gade Crone Kristiansen

Novo Nordisk Fonden oprettede i 2017 et nyt klinisk forskningsprogram med navnet ’Investigator-Initierede Kliniske Forsøg’. Formålet er at styrke muligheden for at gennemføre kliniske forsøg i Danmark.

Fonden modtog et meget stort antal kvalificerede ansøgninger og uddelte ekstraordinært i alt 77,7 millioner kroner til ni projekter. Det var knap 18 millioner kroner mere end budgetteret, oplyser fonden i en pressemeddelelse. 

Af den årsag hæver Novo Nordisk Fonden nu sin støtte til området yderligere i 2018, således at der afsættes 80 millioner.

Dokumentation

Om Novo Nordisk Fonden:

Novo Nordisk Fonden er en dansk erhvervsdrivende fond med to hovedformål: 1) at udgøre et stabilt fundament for den erhvervsmæssige og forskningsmæssige virksomhed, som drives af selskaberne i Novo Gruppen; og 2) at yde støtte til videnskabelige, humanitære og sociale formål.

Fondens vision er at yde et betydende bidrag til forskning og udvikling, der forbedrer menneskers helbred og velfærd. Siden 2010 har fonden uddelt mere end 16 milliarder kroner, primært til forskning ved offentlige vidensinstitutioner og hospitaler i Danmark og de øvrige nordiske lande samt behandling og forebyggelse af diabetes. Læs mere på www.novonordiskfonden.dk.


0:000:00