Anmeldelse af 
Torben Mogensen

Ny bog er et heltekvad til en nøgleaktør i den danske coronahåndtering

Det er vigtigt til eftertiden at have gode vidnesbyrd fra coronapandemien. Så må vi tåle, at ’Vild virus’ lovpriser sin hovedperson, skriver Torben Mogensen.

Mange fagfolk, der var mere eller mindre ukendte i den brede befolkning før pandemien, blev pludselig verdensberømte i Danmark. At der kommer bøger om deres erfaringer er uhyre vigtigt, så vi kan forstå, hvad der skete, skriver Torben Mogensen.
Mange fagfolk, der var mere eller mindre ukendte i den brede befolkning før pandemien, blev pludselig verdensberømte i Danmark. At der kommer bøger om deres erfaringer er uhyre vigtigt, så vi kan forstå, hvad der skete, skriver Torben Mogensen.Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Torben Mogensen
Vild virus - bag kulissen i kampen mod smitte
Jens Lundgren og Lars Igum Rasmussen
Udgivet af Politikens Forlag, 18. oktober 2022, 376 sider

 

Coronainfektionen er en af de største sundhedsmæssige begivenheder i et århundrede. Ikke siden den spanske syge i 1918 – 1920 har en pandemi påvirket på Danmark og verden så alvorligt. Det har betyder millioner af døde og ufattelige økonomiske og sociale tab.

Derfor er det ikke overraskende, at der kommer en række bøger om pandemien fra fagfolk. Pandemien betød, at der var mange fagfolk, som for eksempel infektionsmedicinere, virologer, sundhedsøkonomer og andre, der var mere eller mindre ukendte i den brede befolkning før pandemien, pludselig blev verdensberømte i Danmark.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00