Nye donationer fra TrygFonden

TrygFonden giver økonomisk støtte til tre forskningsprojekter, der samlet modtager knap to milliarder kroner. Læs her om projekterne.

Frederik Marker Hansen

Professor Grethe Andersen, Neurologisk Afdeling, Dansk Stroke Center ved Aarhus Universitetshospital, har modtaget 232.240 kroner fra TrygFonden. Mens projektet skal være startskuddet til at opbygge en præhospital stroke-database, skal donationen indlede forberedelserne til et nyt studie, hvor flere centre deltager. Her skal ambulancebehandling af slagtilfælde blandt andet undersøges.

Klinisk lektor Søren Paaske Johnsen, Aarhus Universitetshospital, Klinisk Epidemiologisk Afdeling, har modtaget 195.700 kroner fra TrygFonden. Midlerne går til et projekt, der skal analysere alle tilkendte erstatninger på danske offentlige sygehuse i perioden 2006-2012. Målet er at undersøge, om der er særlige afdelinger, specialer eller forhold omkring patienten, der øger risikoen for skader. I praksis gennemføres studiet via en registersammenkøring mellem Landspatientregistret og Patientforsikringens database.

Læge Mikael Johannes Vuokko Henriksen, Center for Klinisk Uddannelse, Region Hovedstaden, har modtaget 1.555.425 kroner fra TrygFonden. Midlerne går til et projekt, der undersøger effekten af en instruktionsvideo for læger, der skal tage rygmarvsprøver. Formålet er at nedbringe risikoen for livstruende og ødelæggende skader hos de anslåede 5.000 patienter, der årligt får foretaget en rygmarvsprøve. Som et supplement gennemføres en undersøgelse, der skal vise, om der kommer yderligere positive effekter ved en forudgående ultralydsscanning af ryggen.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00