Nye rygeregler på Borgen træder i kraft

NYHED: Mandag blev Folketinget stort set røgfrit. Kun enekontorer, loungen bag Snapstinget, folketingsmedlemmernes kontorer bag Salen og i 12 rygekabiner vil der være tilladt røg. En lang march mod røgfrit miljø i Folketinget er ved en skæringsdato.
Lars Igum Rasmussen
Fra mandag den 19. februar 2006 var det muligt for politikere, journalister, folk i administrationen og andet personale i Folketinget at færdes i magtens korridorer uden at blive udsat for passiv rygning.

De nye rygeregler er de første solide skridt på vejen mod et egentligt røgfrit folketing, hvor alle faggrupper kan færdes i et røgfrit miljø.

Fra nu af er al rygning forbudt på fællesarealer på hele Borgen - på nær enekontorer, loungen bag Snapstinget og folketingsmedlemmernes værelser bag Salen.

"Fra mandag (den 20. februar, red.) er rygereglerne på Christiansborg strammet markant op og er langt mere restriktive end før ændringen. Mange områder bliver helt røgfri. Som ikke-ryger vil det for de fleste herinde være muligt at færdes i et røgfrit miljø," siger Anne Birgitte Lindholm, vicedirektør i Folketinget til Altinget.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00