Debat

Penge til sundhed skal fordeles bedre

DEBAT: Vi bør glæde os over den store slagkraft hos Kræftens Bekæmpelse, men politikerne er tunnelsynede, når sundhedsmidlerne uddeles. De bør have fokus på helheden, skriver direktør i Gigtforeningen, Lene Witte.

Lene Witte, direktør i Gigtforeningen, mener, at politikerne bør fordele midlerne til patientforeningerne på en anden måde, sådan&nbsp;at der skabes bedre balance i sundhed.<br>
Lene Witte, direktør i Gigtforeningen, mener, at politikerne bør fordele midlerne til patientforeningerne på en anden måde, sådan at der skabes bedre balance i sundhed.
Foto: Pressefoto
Frederik Marker Hansen
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Lene Witte
Direktør i Gigtforeningen

Det er spændende og relevant, at Altinget sætter fokus på de politiske prioriteringer i sundhedsvæsenet. Det er en debat, som vi i Gigtforeningen altid følger med interesse.

På Altinget giver sundhedsøkonomer og Lægeforeningen udtryk for, at Kræftens Bekæmpelses dominans er et problem. Nej, det er det ikke. Der er grund til at glæde sig over foreningens store slagkraft, dens evne til at sætte en vigtig dagsorden og sikre sig politisk prioritering.

Problemet er derimod, at politikerne ikke er tilstrækkeligt opmærksomme på helheden i sundhedsvæsenet.

Fakta
Bland dig 
Deltag i debatten - send dit indlæg til [email protected]

Urimelig fordeling af midlerne
Det er let at få det indtryk, at både regering og opposition prioriterer sundhedsområdet højt. Det er sikkert korrekt i en profileret del af virkeligheden. En anden del af virkeligheden er, at rigtig mange alvorlige sygdomme ikke får det nødvendige løft, og derfor hverken får pakkeforløb eller penge. Her taler vi om sygdomme, der kan være invaliderende, endog dødelige. Og vi taler også om syge børn.

Med sit skarpe fokus på nogle diagnoser vælger politikerne på Christiansborg desværre at overse andre områder. De vender dermed det blinde øje til helheden i sundhedsvæsenet. Bag store overskrifter om øremærkede milliarder til sundhedsvæsenet bliver der samtidigt sparet massivt på – netop – sundhedsvæsenet. Og faktum er, at der bag ordene om mere lighed i sundhed ligger en skæv og urimelig fordeling af pengene. Enhver, der er i tvivl, kan kaste sig over regionernes budgetter for 2015. Det er barsk læsning.

Med sit skarpe fokus på nogle diagnoser vælger politikerne på Christiansborg desværre at overse andre områder. De vender dermed det blinde øje til helheden i sundhedsvæsenet

Lene Witte
Direktør i Gigtforeningen

I Gigtforeningen efterlyser vi en reel opprioritering af sundhedsvæsenet. Dermed vil det være muligt at sikre en målrettet og nødvendig indsats på udvalgte områder, uden at spare på andre livsvigtige områder. Det er der plads til.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lene Witte

Fhv. direktør, Gigtforeningen, fhv. afdelingschef, Kulturministeriet, fhv. generalsekretær, WWF Verdensnaturfonden
cand.jur. (Københavns Uni. 1974)

0:000:00