Regionspolitiker forlader LA i protest: Troværdigheden er væk

FARVEL: Liberal Alliance mister sit eneste regionsmedlem i Region Syddanmark. ”Partiet har mistet sin troværdighed,” lyder det fra Marianne Mørk Mathiesen.

Foto: Pressefoto
Cecilie Gormsen

Endnu et medlem af Liberal Alliance har meldt sig ud af partiet i protest.

Liberal Alliances eneste medlem i regionsrådet i Syddanmark, Marianne Mørk Mathiesen, har mandag morgen meldt sig ud af partiet med begrundelsen, at partiet har mistet sin sjæl.

Det sker efter den seneste tids stormvejr omkring Liberal Alliance og partiets leder, Anders Samuelsen, efter regeringen har droppet at få sin skattereform igennem.

”Jeg mener ikke partiet vil få eller har fået øget indflydelse ved at være i regeringen. Partiet har derimod mistet sin troværdighed,” udtaler Marianne Mørk Mathiesen i en pressemeddelelse.

”Politisk indflydelse opnåes gennem antallet af stemmer. At sælge sin troværdighed for ministertaburetter skaber IKKE stemmer,” fortsætter hun.

Mistet tiltro til ledelsen
Fredag mødtes Liberal Alliances hovedbestyrelse i Nyborg, hvor der ifølge Anders Samuelsen var fuld opbakning til både den fortsatte regeringsdeltagelse og til Samuelsens lederskab.

Marianne Mørk Mathiesen var selv til stede i Nyborg, men mødet fik hende ikke til at ændre holdning.

”Grundet den sidste tids ageren, har jeg mistet tiltroen til partiledelsen,” siger hun og fortsætter:

”Jeg deltog i fredags i møderne i Nyborg, men ledelsens redegørelse formåede desværre ikke at genetablere min loyalitet.”

Flere har forladt LA
Marianne Mørk Mathiesen har været medlem af Liberal Alliance i fem år og er uddannet læge. Hun har tidligere skrevet debatindlæg på Altinget – heriblandt det meget læste indlæg Læge: Stort behov for opgør med dansk sygemeldings-kultur.

Marianne Mørk Mathiesen fortsætter som løsgænger i regionsrådet i Syddanmark.

I sidste uge meddelte Leo Skydt Jørgensen, at han trækker sig fra posten som lokalformand for Liberal Alliance i Thy/Mors, ligesom han også melder sig ud af partiet.

”I henhold til mine tidligere udmeldinger omkring den manglende tillid jeg har til folketingsgruppen i LA, har jeg valgt at trække mig som formand for vores lokalforening, og mit medlemskort i partiet vil ikke blive fornyet, og jeg vælger at være partiløs indtil videre,” lød det blandt andet fra Leo Skydt Jørgensen.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00