Om  
Henrik Hvidesten

Ringsteds borgmester trækker sig efter beskyldninger om grænseoverskridende adfærd

Efter anklager om upassende adfærd i forbindelse med en fest på KL’s kommunaløkonomiske forum trækker Ringsted-borgmester Henrik Hvidesten sig fra borgmesterposten.

Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Kort tid efter sit tiårsjubilæum som borgmester i Ringsted Kommune har Henrik Hvidesten nu valgt at trække sig fra posten.

Det sker i kølvandet på, at et kvindeligt byrådsmedlem fra Køge søndag stod frem på DR med anklager om en episode med grænseoverskridende adfærd.

Begivenhederne fandt ifølge kvinden sted i forbindelse med en fest ved KL’s såkaldte kommunaløkonomiske forum, der blev afholdt i Aalborg tidligere på måneden.

Tidligere på ugen skrev Ekstra Bladet om lignende anklager med en anonym afsender.

”Selvom de sidste dage også har budt på megen opbakning og opmuntrende henvendelser, må jeg konstatere, at jeg ikke længere kan bede mit politiske flertal om fortsat at bakke mig op som borgmester. Derfor vil jeg trække mig som borgmester,” skriver Henrik Hvidesten på Facebook.

Han blev borgmester for første gang efter kommunalvalget i 2013, hvor han tog over efter Niels Ulrich Hermansen, der også er fra Venstre.

Henrik Hvidesten blev første gang valgt til byrådet i 2006, og han meddeler, at han fortsat vil "stille mine kompetencer til rådighed i byrådet”.

”Gennem de sidste 18 år har lokalpolitik været en central og vigtig del af mit liv og jeg synes stadig, at jeg har noget på hjertet. Derfor har jeg besluttet, at jeg forsætter som byrådsmedlem,” skriver han på Facebook.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Henrik Hvidesten

Landbrugsrådgiver, DLR Kredit, byrådsmedlem (V)
cand.oecon.agro. (Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole 2004)

0:000:00