Statsministeren indkalder arbejdsmarkedets parter til møder om coronasmitte

SMITTE: Statsminister Mette Frederiksen og en stribe topministre vil mandag drøfte de økonomiske konsekvenser ved coronasmitte med både lønmodtagere og erhvervslivet. ”Vores land står i en ekstraordinær situation,” siger statsministeren.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Hjalte T. H. Kragesteen

Fem ministre med statsministeren i spidsen har mandag inviteret arbejdsmarkedets parter til møder om de nuværende udfordringer med coronasmitte i Danmark.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Statsministeriet.

”Vores land står i en ekstraordinær situation, der kræver noget af os alle. Virksomheder, civilsamfund og borgere udviser et imponerende ansvar og samfundssind. Men jeg ved også godt, at det her stiller store krav og skaber udfordringer for alle dele af vores samfund,” siger statsminister Mette Frederiksen.

Meldingen kommer, efter at myndighederne med statsministeren i spidsen fredag udstak nye retningslinjer for at begrænse smittefaren. Mest bemærkelsesværdigt er anbefalingen om, at alle arrangementer med over 1.000 deltagere bør aflyses. Det har allerede ført til en stribe aflysninger rundtom i landet, som selvsagt rammer nogle virksomheder og brancher hårdt.

Vores land står i en ekstraordinær situation, der kræver noget af os alle.

Mette Frederiksen (S)
Statsminister

”Derfor vil vi selvfølgelig også drøfte, hvordan vi kan afbøde de økonomiske konsekvenser, som blandt andet en række virksomheder, serviceerhverv og arrangører nu oplever. Jeg ser frem til den videre dialog,” siger Mette Frederiksen i pressemeddelelsen. 

Fem ministre deltager
Smittefaren stjæler i den grad opmærksomheden i regeringen mandag, da både statsminister Mette Frederiksen, finansminister Nicolai Wammen, sundhedsminister Magnus Heunicke, beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard og erhvervsminister Simon Kollerup vil deltage i mødet med lønmodtagerne klokken 11, hvor også Sundhedsstyrelsens direktør er til stede.

Klokken 13 mødes samme gruppe mennesker med erhvervslivets organisationer med undtagelse af beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Frederiksen

Statsminister, MF, partiformand (S)
master i afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)

0:000:00