Vælgerne i ny meningsmåling: S-regering skal sikre vores sundhed

MENINGSMÅLING: Trods regeringens milliardinvesteringer i sundhedssystemet har vælgerne fortsat størst tillid til en socialdemokratisk ledet regering på området, viser ny måling. Brandærgerligt, siger Venstres sundhedsordfører. 

Ellen Trane Nørby, Kristian Jensen og Sophie Løhde på vej til forhandlinger med Danske Regioner. Hvis det står til vælgerne, foretrækker de en S-ledet regering på sundhedsområdet. 
Ellen Trane Nørby, Kristian Jensen og Sophie Løhde på vej til forhandlinger med Danske Regioner. Hvis det står til vælgerne, foretrækker de en S-ledet regering på sundhedsområdet. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Når danskerne inden sommeren 2019 skal i stemmeboksen, vil deres seneste tur til lægen eller besøg på hospitalet sandsynligvis rumstere i baghovedet. For sundhed ligger i top, når det kommer til, hvad vælgerne vægter højest.

Det fremgår af en ny Norstat-måling foretaget for Altinget og Jyllands-Posten, hvor vælgerne er blevet bedt om at vurdere vigtigheden af de forskellige politikområder på en skala fra 1-10. Her svarer hele 42 procent, at sundhedspolitik vil være mest afgørende for, hvor krydset skal sættes ved næste folketingsvalg. 

 

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00