Venstres dobbelte miljøhykleri

DEBAT: Pernille Blach Hansen (S) undrer sig over, at Eyvind Vesselbo(V) taler om at øge miljøindsatsen mod sundhedskadelige kemikalier og luftpartikler. Hun påpeger, at den borgerlige regering netop har skåret ned eller blokeret tiltag til forbedringer på disse områder.

Vi tilslutter os selvfølgelig kravet om flere ressourcer afsat til kemikaliekontrol og øget brug af partikelfiltre. Men det skal ikke ske på bekostning af den øvrige miljø- og naturindsats i Danmark.

Pernille Blach Hansen, Miljøordfører for Socialdemokraterne.
Af Pernille Blach Hansen,
miljøordfører, Socialdemokraterne

Venstres miljøordfører Eyvind Vesselbo foreslår nu mere fokus på menneskers sundhed i miljøpolitikken på bekostning af penge til naturformål (Jyllands-Posten 15. august 2005).

Vesselbo foreslår således mere kemikaliekontrol af forbrugerprodukter for f.eks. hormonforstyrrende stoffer, og bedre bekæmpelse af partikelforurening ved brug af partikelfiltre til busser og lastbiler. Sådanne udmeldinger fra Venstres miljøordfører er meget bemærkelsesværdige set i lyset af VK-regeringens gerninger.

VK-regeringen har nu 4 år i træk gennemført massive nedskæringer på miljøområdet, og nedlagt over 600 stillinger i Miljøministeriet. Besparelserne har også ramt kemikalieindsatsen – derfor er den pludselige interesse for miljø og sundhed hyklerisk.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00