Sydjyder roser landspolitikere for tysk samarbejde

TYSKLANDS-SAMARBEJDE: Både regionsformand i Syddanmark Carl Holst (V) og hans socialdemokratiske modstander roser landspolitikere for at ville koordinere dansk og tysk infrastruktur.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Det er da glædeligt, at der endeligt er nogen i Folketinget, der får øjnene op for, at vi står med en opgave og en udfordring her i regionen. Kristian Pihls forslag indeholder nogle gode ideer, og mange af dem er vi allerede klar til at gennemføre. Vi stiller meget gerne op til dialog og konstruktivt samarbejde.

Karsten Uno Petersen (S)
Region Syddanmark

Tommelfingeren op. Det er reaktionen fra både Venstre og Socialdemokraterne i Region Syddanmark til meldingen fra landspolitikerne om at øge samarbejdet med Tyskland.

"En ambitiøs investeringsplan, som Kristian Pihl (V-trafikordfører, red.) beskriver, kan vi absolut bakke op om. I Region Syddanmark er vi gået i gang med at koordinere indsatsen på tværs af grænsen. Og vi har allerede indgået en aftale med vores tyske samarbejdspartnere. Den aftale er fundament for en koordineret udvikling af infrastrukturen på tværs af grænsen," siger formanden for Region Syddanmark, Carl Holst (V).

Regionspolitiker: Vi er godt i gang
Regionsrådsformand Carl Holst og ministerpræsident Peter Harry Carstensen (CDU) fra Slesvig-Holsten har i år underskrevet en hensigtserklæring om at koordinere udviklingen af infrastrukturen i grænseområdet. I erklæringen står det blandt andet, at der skal der tages hensyn til vejene og jernbanerne i Syddanmark - og omvendt, når der planlægges nye veje og jernbaner i Nordtyskland.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00