Ekspert: Bedre alternativer end ”stærekasser”

NYHED: Der findes en mere effektiv måde at komme fartsynderne til livs på end stærekasser, som justitsministeren foreslår i den nye færdselssikkerhedspakke, mener ekspert.
Justitsministerens færdselssikkerhedspakke skal forbedre sikkerheden for trafikanterne på vejene.
Justitsministerens færdselssikkerhedspakke skal forbedre sikkerheden for trafikanterne på vejene.
Linea Sanderbo Kürstein
Fakta

Stræknings ATK:

Med passende mellemrum aflæses nummerpladen på bilen, og dermed har man et passagetidspunkt for den enkelte bil. Når du ved, hvor langt der er mellem kameraerne, så kan du regne ud, hvor hurtigt de har kørt. Hvis de kører for hurtigt, så får de en regning.


Kilde: Harry Lahrmann, trafikekspert

Brugen af stærekasserne har en begrænset effekt, og de skaber kængurukørsel, forklarer Harry Lahrmann, trafikekspert fra Aalborg Universitet. Han siger videre:

"Man ved godt, hvor stærekasserne er, og så er det op og træde på bremsen, og 30 meter længere henne speeder man op igen. Det er åndssvagt at satse på sådan en teknologi, hvis man kender noget, der er smartere," siger Harry Lahrmann.

Den nye færdselssikkerhedspakke kan løse problemet med fartsyndere i langt højere grad med den nye teknologi, også kaldet Stræknings ATK, frem for stærekasser, mener Harry Lahrmann.

0:000:00