DONG's pris for elbiler er urealistisk

NOTE: Bil Magasinet kan i dag afsløre, at DONG Energys plan om elbiler på vindmøllestrøm bygger på ikke-eksisterende tal.
Prisen for den nyeste elbil, Th!nk, som er støttet af den norske stat og bygger på et stort Ford-projekt, anslås til 20.000 euro fra fabrikken. Hertil kommer leje af batteri og serviceordning til anslået 200 euro om måneden.
Prisen for den nyeste elbil, Th!nk, som er støttet af den norske stat og bygger på et stort Ford-projekt, anslås til 20.000 euro fra fabrikken. Hertil kommer leje af batteri og serviceordning til anslået 200 euro om måneden.Foto: Th!nk
Christian Juhl Mølgaard
Fakta

DONG Energys plan:

Hver femte solgte bil i Danmark skal i løbet af få år køre på el.

Elbilerne skal lades op af billig vindmøllestrøm.

Med den nuværende teknologi kan elbiler køre op mod 200 km på en opladning.

For længere ture skal det være muligt at kunne køre ind på en tankstation og skifte til et frisk batteri på under tre min.

Det skal være lige så let - og langt billigere - at køre på el som på konventionelle brændstoffer.

Pris for en elbil som Renault Laguna: Under 100.000 kr.


Kilde: Bil Magasinet
Fakta

Energiselskabet DONG Energy var torsdag ude i de danske medier med planen om, at hver femte solgte bil i Danmark i løbet af få år skal køre på el.

DONG Energy nævner i planen en pris på under 100.000 kr. for en elbil som en Renault Laguna. Men hvor energiselskabet har dette tal fra synes at være en gåde.

Renault uforstående
Renault Danmark har ingen anelse om, hvad en bil som en batteridreven Laguna vil kunne sælges for i Danmark. 

"Jeg synes, det er spændende med et stort dansk projekt med elbiler. Renault kommer med en masseproduceret elbil i 2012, der vil komme til salg i Danmark som det første marked i verden - iøvrigt sammen med Israel, hvor man jo gerne vil slippe for at være afhængig af arabisk olie.

Men prisen for elbilen har vi ingen indikationer om.

Vi har forpligtet os til at levere bilen, men ikke batterierne. Renault bruger i øjeblikket 200 millioner euro om året på at udvikle elbilen, så vi mener det alvorligt," siger Søren Hyltoft Thomsen, pressechef for Renault Danmark, til Bil Magasinet. 

Et politisk indlæg
"Der er klimatopmøde i Danmark i 2009 og jeg tror, du også skal se DONG's plan som et politisk indlæg. Men det gør det ikke mindre spændende," siger Søren Hyltoft.

0:000:00