DF raser over uændret kørselsfradrag

NYHED: Skatterådet nægter at pille ekstraordinært ved kørselsfradraget. DF raser, mens V og S håber på ændring til november. Den kommer, vurderer skatterådsformand.
Beregninger fra SKAT viser, at kørselsfradraget skal justeres med otte øre, hvis det skal følge udviklingen i benzinprisen.
Beregninger fra SKAT viser, at kørselsfradraget skal justeres med otte øre, hvis det skal følge udviklingen i benzinprisen.Foto: colourbox

Jeg er overrasket over, at de ikke ændrer det i en helt ekstraordinær situation.

Mikkel Dencker (DF)
Skatteordfører
Fakta

Kørselsfradrag  
- I 2008 gives et fradrag på 1,83 kr. op til 100 km.

- Kørselsfradragets størrelse fastsættes af Skatterådet. Det sker normalt en gang årligt i november.


Kilde: SKAT

DF's skatteordfører, Mikkel Dencker, er dybt skuffet over Skatterådets beslutning om ikke at ændre på kørselsfradraget. De stigende oliepriser rammer pendlerne, og det har skabt et politisk pres for at ændre fradraget, men det blev afvist, da skatterådet tirsdag holdt et ekstraordinært møde. 

Ifølge Skatterådets formand, Lida Hulgaard, viser beregninger fra SKAT, at fradraget skal justeres med otte ører for at følge benzinprisen. Det var altså ikke nok, til at skatterådet ville justere fradraget ekstraordinært:

"Det er skuffende. Det er et fradrag, der skal afspejle en reel udgift. Jeg er overrasket over, at de ikke ændrer det i en helt ekstraordinær situation, hvor en af faktorerne i beregningen af fradragets størrelse har udviklet sig ekstremt i forhold til, da man foretog beregningen," siger Mikkel Dencker.

Han kræver derfor, at skatteminister Kristian Jensen (V) lægger pres på Skatterådet for at få en ændring:

"Jeg havde den opfattelse, at regeringspartierne var enige i, at man burde justere fradraget. Så må vi se på, næste gang der skal udpeges medlemmer til skatterådet, om der er behov for nye kræfter," siger Mikkel Dencker.

V og S håber på ændringer til november
Også Venstres skatteordfører, Torsten Schack Pedersen, er skuffet over Skatterådets beslutning, fordi han mener, at der var belæg for en ekstraordinær ændring:

"Der er sket gevaldigt meget med brændstofpriserne siden 2007, og det håber jeg, at skatterådet så ligger til grund i november. Nu må vi se, om de har bedre held næste gang," siger Torsten Schack Pedersen.

Socialdemokraterne har også ønsket en justering af befordringsfradraget. Skatteordfører Nick Hækkerup mener, at det både er godt og skidt, at skatterådet ikke laver en ekstraordinær justering:

"Vi går ind for, at man ændrer fradraget til november, så det afspejler den udgift der er ved at køre til og fra arbejde. Men vi er imod at ændre det i tide og utide," siger Nick Hækkerup.

Skatterådsformand: Det bliver ændret til november
Skatterådets formand, Lida Hulgaard, er overbevist om, at fradraget vil blive ændret for 2009:

"Hvis benzinpriserne ligger på samme niveau, som de gør nu, til november, så kommer der en ændring," siger Lida Hulgaard.

Hun kan dog ikke sige noget om størrelsen på en eventuel ændring, fordi der indgår flere ting i beregningen af fradraget. For eksempel hvor langt bilen kører på literen, afskrivning, forsikring osv:

"Formentlig indstiller danskerne sig på at købe biler, der kører længere på literen. Det kommer til at virke i modgående retning," siger Lida Hulgaard.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00