Lov om private fællesveje vedtaget

PRIVATVEJE: Et flertal vedtog torsdag regeringens lov om fællesveje. S og SF stemte hverken for eller imod lovforslaget om private fællesveje. Det er en indblanding i det kommunale selvstyre, mener de.

Det er helt urimeligt, at vi går ind og lovgiver om den kommunale selvbestemmelse, som vi gør her. Det er en nedgøring af de kommunalbestyrelsesmedlemmer, vi har rundt omkring i landet.

Jens Christian Lund (S)
Medlem af Folketingets Trafikudvalg
Fakta
Resultater af afstemning om lovforslag om private fællesveje.

Vedtaget d. 16. december 2010

For: 60 (V, K, DF, LA)

Imod: 8 (EL, R)

Hverken for eller imod: 43 (S og SF)

Fraværende: 68


Kilde: Folketingets hjemmeside
Nu bliver det lidt sværere for kommunerne at "forære" kommunale veje væk til grundejerne. I går, torsdag, blev en ændring af loven om private fællesveje nemlig vedtaget i Folketinget. V, K, LA og DF stemte for, mens kun EL og R stemte imod. S og SF valgte at stemme hverken for eller imod.

Dansk Folkepartis trafikordfører, Kim Christiansen, er glad på brogernes vegne.

"Loven sikrer, at kommunerne ikke bare kan tørre nogle af deres gamle, hullede veje af på borgerne, for nu skal de varsle det med fire år, og samtidig skal vejene være i god stand. Det er ganske glimrende," siger Kim Christiansen.

Ændringen af lovforslaget betyder blandt andet, at kommunerne skal varsle en overdragelse fire år i forvejen, hvis de vil omlægge en vej fra kommunal vej til fælles privatvej. På den måde får grundejerne længere tid til at forberede sig på de udgifter og opgaver, der følger af en overdragelse.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00