Grønt overblik: Det skal du holde øje med i denne uge

Fremlæggelse af regeringens forslag til finanslov, klimafolkemøde i Middelfart, lancering af rapport om cirkulær økonomi og ressourceforbrug og sommergruppemøder på stribe. Det er nogle af begivenhederne i den kommende uge. Få overblikket her.

Årets finanslov blev noget forsinket og først fremlagt i marts. I den kommende uge skulle dansk politik gerne være tilbage i normal gænge efter regeringsskiftet, når SVM-regeringens forslag til næste års finanslov præsenteres inden kalenderen viser september. 
Årets finanslov blev noget forsinket og først fremlagt i marts. I den kommende uge skulle dansk politik gerne være tilbage i normal gænge efter regeringsskiftet, når SVM-regeringens forslag til næste års finanslov præsenteres inden kalenderen viser september. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Morten Øyen

Godmorgen og velkommen til en grøn overflyvning af dansk politik i denne uge.

Inden kalenderen viser september skal regeringen traditionen tro fremlægge sit forslag til næste års finanslov. Det skal derfor meget gerne ske inden på fredag.

Ved valget gik rød blok blandt andet til valg på at udspil om at sikre drikkevandet, og særligt SF og Radikale vil nok holde godt øje med, om det stadig er Socialdemokratiets politik, når regeringens forslag præsenteres. Også Klimarådets finansiering kan blive et tema. Godt nok blev en bevilling for 2024 sikret i foråret, men det er forventningen, at en langsigtet bevilling af Klimarådet også kan blive et tema i forhandlingerne om finansloven.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00