Aarhus Letbane tør ikke spå om åbning af nye strækninger

ODDER-GRENÅ: Godkendelsen af de næste etaper af Aarhus Letbane trækker stadig længere ud. Nye krav og betingelser forsinker, lyder det i redegørelse fra letbane. Styrelse melder sig til gengæld klar til at rykke hurtigt.

Efter planen skulle letbanetog allerede nu køre mellem Odder og Aarhus. Men udsigterne til, hvornår det kan ske, er uvisse.
Efter planen skulle letbanetog allerede nu køre mellem Odder og Aarhus. Men udsigterne til, hvornår det kan ske, er uvisse.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Letbanetog skulle allerede nu køre på strækningen mellem Odder og Aarhus, mens strækningen mellem Aarhus og Grenaa skulle blive klar i løbet af foråret.

Det var den oprindelige plan for Aarhus Letbane, som er kørt godt og grundigt i grøften efter efterårets massive forsinkelser af sikkerhedsgodkendelse af den første del af letbanen i Aarhus.

Hvornår de to øvrige strækninger nu kan åbne, tør Aarhus Letbane ikke længere spå om. I en redegørelse om forsinkelserne peger Aarhus Letbane på, at letbanens assessor har måttet anlægge en ”mere konservativ” tilgang efter at være blevet underkendt to gange i efteråret.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00