Betalingsring: Her er Thornings "gode løsning"

DOKUMENTATION: En trængselskommission og midler til kollektiv trafik skal afløse regeringens kuldsejlede betalingsring. Se hvad regeringen vil sætte i stedet for betalingsringen.
Hjalte T. H. Kragesteen
Efter lang tids tovtrækkeri internt i regeringen lovede statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) tirsdag en god løsning på betalingsringsdiskussionen. Resultatet er en aflysning af betalingsringen, hvor regeringen i stedet finder andre midler til den kollektive trafik. Trængselsproblemet skal en kommission se på.

Regeringspartierne er således blevet enige om at finde en milliard kroner til den kollektive trafik ved at stramme skattereglerne for leasing- og demonstrationsbiler.
Regeringen mener, at der er behov for at ligestille leasing- og demonstrationsbiler med almindelige biler, så det sikres, at der betales den samme registreringsafgift. (Læs notat fra Skatterministeriet her)

Heraf skal en halv milliard gå til bedre kollektiv trafik, mens den anden halve milliard skal bruges til at sikre billigere tog- og busbilletter. Midlerne er endnu ikke fordelt, men det står fast, at de ikke kun skal bruges i hovedstadsområdet, som det var tiltænkt med provenuet fra betalingsringen.

Kommission skal løse trængsel
Regeringen ønsker stadig at finde en løsning på trængslen i og omkring København og vil derfor nedsætte en trængselskommission med særligt fokus på hovedstadsområdet.

Kommissionen skal levere sit endelige bud på en samlet trængselsstrategi i august 2013, men det er planen, at den skal levere de første konkrete forslag til løsninger senest 1. januar 2013.

Det endelige kommissorium, og hvem der skal sidde med, er der endnu ingen forlydender om.  

Det hele skal således også først forhandles på plads med Enhedslisten, der er indkaldt til forhandlinger onsdag kl. 11 i Finansministeriet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Helle Thorning-Schmidt

Fhv. statsminister (S), partiformand & MF, fhv. MEP, bestyrelsesmedlem, fhv. adm. direktør, Save the Children International, medformand, Facebooks Tilsynsråd
MA i europæiske studier (College of Europe, Brügge, Belgien 1993), cand.scient.pol. (Københavns Uni. 1994)









0:000:00