Biobrændstof-diskussion domineres af fortalere

NYHED: Medierne domineres af forskere, der er fortalere og parter i diskussionen om biobrændstof. Energieksperter efterlyser klare angivelser af forskernes interesser og brug af flere uvildige eksperter.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft
Fakta

Hvem dominerer bioethanol-debatten?

Fortalere:

  • 71 artikler - Birgit Ahring. Professor på BioCentrum, DTU. Forsker i bioethanol og står som grundlægger af selskab, der skal producere bioethanol (Biogasol APS)
  • 56 artikler - Claus Felby. Professor på Det Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet. Forsker i bioethanol. 
  • 22 artikler - Charles Nielsen. Forsknings- og udviklingsleder hos DONG.
  • 6 artikler - Lene Lange. tidligere forskningschef på Novozymes nu professor på Københavns Universitet i molekylær biologi.

Kritikere:

  • 14 artikler - Henrik Wenzel, lektor SDU, ekspert i miljøanalyser.
  • 6 artikler - Hans Henrik Lindboe, civilingeniør af uddannelse, EA Energianalyse (uafhængigt rådgivningsfirma)

Der er blevet søgt på Infomedia - søgeordet var bioethanol. Der er søgt på artikler inden for de sidste to år.

Debatten raser om. hvorvidt Danmark skal kræve tvungen iblanding af biobrændstof eller på andre måder tvinge det i ned i tanken på danske biler.

Men politikerne risikerer at træffe de forkerte beslutninger til skade for miljøet, fordi medierne domineres af eksperter, som også er parter i diskussionen af hvilke energiformer, der skal fremmes i Danmark.

Søger man på artikeldatabasen Infomedia om bioethanol brager et navn igennem: Birgitte Ahring - professor på DTU. Hun er omtalt i 71 artikler.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00