Bødskov skærper ikke straffen for vanvidskørsel

STRAF: Justitsminister Morten Bødskov (S) går ikke ind for strengere straffe for vanvidskørsel. Han vil først se effekten af de stramninger, der allerede er vedtaget. V er enig, mens DF gerne vil have indført minimumsstraffe.
Foto: Casper Andersen/Altinget.dk

Jeg mener, vi har til gode at se den fulde effekt af de lovændringer, der allerede er foretaget, og jeg har på den baggrund ikke aktuelle planer om at iværksætte yderligere lovgivningsinitiativer på området

Morten Bødskov
Justitsminister
Fakta
Vanvidskørsel er, når bilisten groft tilsidesætter hensynet til andre trafikanter ved at køre særligt hensynsløst eller køre under påvirkning af alkohol eller euforiserende stoffer

Kilde: Morten Bødskov i forbindelse med svar på samrådsspørgsmål
Strengere straffe til bilister, der kører vanvidskørsel, er ikke en del af regeringens planer. Det fastslog justitsminister Morten Bødskov i forbindelse med torsdagens samråd i Retsudvalget om netop vanvidskørsel.

"Jeg mener, at vi har til gode at se den fulde effekt af de lovændringer, der allerede er foretaget. Jeg har på den baggrund ikke aktuelle planer om at iværksætte yderligere lovgivningsinitiativer på området," sagde justitsministeren i forbindelse med samrådet.

Morten Bødskov henviste i sit svar til de skærpelser af både færdselsloven og straffeloven, der blev vedtaget i juni 2010, som blandt andet er rettet mod netop vanvidsbilisme. Han gjorde ligeledes udvalget opmærksom på, at den seneste skærpelse først er trådt i kraft ved årsskiftet og derfor kun har haft lidt over to uger til at virke.

DF: Ser gerne indførelse af minimumsstraffe
Det var Dansk Folkepartis trafikordfører, Kim Christiansen, der også er medlem af Retsudvalget, som havde kaldt justitsministeren til samråd for at få ministerens bud på, hvilke nye initiativer han vil sætte i søen for at nedbringe vanvidskørslen.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00