Dam kaldt i samråd om betalingsringen

SAMRÅD: Oppositionspartierne har kaldt transportminister Henrik Dam Kristensen (S) og miljøminister Ida Auken (SF) i samråd i Transportudvalget. Emnet for samrådet er, om der skal foretages en VVM-undersøgelse, inden beslutningen om en betalingsring om København træffes.
Beslutningsprocessen for betalingsringen om København kommer snart til debat i Transportudvalget. Venstres trafikordfører Kristian Pihl Lorentzen har nemlig på vegne af trafikordførerne fra de fire oppositionspartier bedt Transportudvalget om at indkalde transportminister Henrik Dam Kristensen og miljøminister Ida Auken til åbent samråd.

Samrådet skal belyse de to ministres holdning til en forudgående VVM-undersøgelse i forbindelse med beslutningsprocessen for en betalingsring. Oppositionen har hidtil krævet, at der bliver foretaget en sådan undersøgelse, inden spørgsmålet om etableringen af betalingsringen behandles i Folketinget.

Transportministeren har i forbindelse med besvarelsen af et § 20-spørgsmål fra Konservatives trafikordfører Lars Barfoed den 23. november lovet, at der kommer en miljøvurdering af betalingsringen. Men ministeren har tidligere på måneden i en mail til Politiken skrevet, at han ikke ved, om der bliver behov for en egentlig VVM-undersøgelse.

De fire borgerlige trafikordførere har stillet følgende fem samrådsspørgsmål til Transportministeren og miljøministeren.

0:000:00