Denne uge på Transport (43)

DENNE UGE: Transportministeren skal i samråd om indførelsen af en betalingsring om København, og Transportudvalgets 29 medlemmer skal til det første udvalgsmøde efter valget. Derudover afholder Københavns Lufthavne ekstraordinær generalforsamling.
Foto: Colourbox
Fakta

Hver uge giver Altinget | Transport et overblik over de vigtigste begivenheder på transportområdet.

Uge 43 byder på debat om den planlagte betalingsring om København.
Transportminister Henrik Dam Kristensen (S) er nemlig sammen med skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) blevet kaldt i samråd om netop indførelsen af betalingsringen om København. Derudover starter udvalgsarbejdet i Transportudvalget op efter valget i sidste måned.

Ministerens kalender
Henrik Dam Kristensens kalender for uge 43 foreligger ikke i skrivende stund, men enkelte aktiviteter er dog allerede blevet fastlagt.

Torsdag den 27. oktober har Transportudvalget kaldt transportminister Henrik Dam Kristensen (S) og skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) i samråd om indførelse af en betalingsring om København. De to ministre vil blandt andet blive spurgt om betalingsringens placering, om betalingsringen vil fremme mobilitet, erhvervsudvikling og jobskabelse, samt hvilke konsekvenser betalingsringen vil få for trafikmængder, parkeringsforhold og prisniveau i de københavnske detailhandelsforretninger. Desuden vil de to ministre blive bedt om at uddybe forventningerne til provenuet fra betalingsringen og oplyse, hvornår billetpriserne i den kollektive trafik bliver sænket, og hvor stor prisreduktionen vil blive.









0:000:00