EL: Brede transportaftaler er svære at få øje på

DEBAT: Transportområdet er et kludetæppe fuld af stedmoderlig behandling. Det er på tide at vægte klimaområdet væsentligt tungere end hidtil – det ser bare ikke ud til, at det sker, skriver Henning Hyllested (EL).

En ideel løsning på transportområdet synes nær umulig, mener Henning Hyllested (EL).
En ideel løsning på transportområdet synes nær umulig, mener Henning Hyllested (EL).Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Claudia Steenhard

Der mangler fokus på, hvordan vi begrænser mobilitetsbehovet. For eksempel på, hvordan vi skaber mere blandede byer, hvor de forskellige byfunktioner ligger i gå- eller cykelafstande.

Henning Hyllested
Transportordfører, Enhedslisten
Fakta
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til [email protected]

Af Henning Hyllested
Transportordfører, Enhedslisten

Kan man forestille sig en infrastrukturplan, som ikke indeholder en markant opgradering af jernbanen? Ikke set fra min stol. Men der er andre, som hellere ser mere asfalt end flere skinner.

Lige nu er der et væld af forlig og aftaler, som udgør det kludetæppe, transportområdet er sammensat af. Det er lige fra Togfonden.dk, forliget om Bedre og Billigere Kollektiv Transport, Det Grønne Transportforlig og de forskellige aftaler og planer om nye motorveje.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00