EL ønsker stop for mere brug af bio-brændstof

NYHED: Enhedslisten har fremsat et lovforslag om bio-brændstof. Partiet vil have standset stigningen af anvendt bio-brændstof.
Enhedslisten foreslår stop for udvidelse af brugen af bio-brændstof.
Enhedslisten foreslår stop for udvidelse af brugen af bio-brændstof.Foto: Colourbox
Lars Beck

I en pressemeddelelse forklarer Enhedslisten, hvorfor partiet ønsker at stande stigningen af den anvendte bio-brændstof. Helt konkret handler forslaget om, at stoppe denne stigning i de næste fem år, fordi bio-brændstof ud over at skabe mere forurening, også har en yderst tvivlsom effekt på CO2 udslippet. I pressemeddelelsen dokumenteres dette med et arbejdspapir fra Europa-Kommissionens Joint Research Centre, hvori det påpeges, at der ikke kan dokumenteres et fald i CO2 udslippet ved brug af bio-brændstof.

Konkret indebærer lovforslaget, at der skal vedtages et moratorium gældende for fem år, der indebærer følgende tre elementer:

Hvis lovforslaget vedtages, skal det sidste af de tre punkter udføres, i og med at Danmark frem mod 2012 skal overholde Kyotoprotokollen og i den forbindelse reducere den årlige udledning af drivhusgasser med 21 pct., set i forhold til udledningen i 1990.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00