Erhvervsliv og forskere frygter, at Danmark taber terræn i ny energikamp: "Vores nabolande har allerede strategier"

Den grønne omstilling skriger efter lagringsteknologier og fokus på råstofbegrænsning, men i Danmark er batterier endnu ikke blevet et politisk tema. Det skal der laves om på, lyder opråb. Minister er tavs, men Venstre og Enhedslisten er positive.

Elbilernes komme bliver forberedt rundt omkring i det danske land, men måske er der brug for en større dansk plan for batterier og lagring af energi. Batterier er vigtige for den grønne omstilling, men er røget lidt i baggrunden i forhold til andre teknologier som vind, CO2-fangst og Power-to-X, lyder det.
Elbilernes komme bliver forberedt rundt omkring i det danske land, men måske er der brug for en større dansk plan for batterier og lagring af energi. Batterier er vigtige for den grønne omstilling, men er røget lidt i baggrunden i forhold til andre teknologier som vind, CO2-fangst og Power-to-X, lyder det.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Morten Øyen

Regeringen tøver sjældent med at brande Danmark som et grønt foregangsland, men når det kommer til den nye store energikamp om fremtidens batterier, taber Danmark terræn til vores naboer i Europa.

Sådan lyder det fra forskningsverdenen og en række mindre og større virksomheder som blandt andre Topsoe, Vestas, Visblue og Xolta, der vil have, at Danmark får en gennemtænkt strategi for, hvordan vi sikrer adgang til bæredygtige batterier.

Danmark kan ikke hive råstoffer op af miner, men vi kan sagtens sætte nye teknologier til batterier i spil alligevel.

Dorthe Ravnsbæk
Professor i materialekemi ved Aarhus Universitet og næstformand i batteriarbejdsgruppe

”Batterier spiller en væsentlig rolle i den grønne transition, og der er stort potentiale for at gøre batterier til én af Danmarks nye styrkepositioner,” siger Kim Grøn Knudsen, der er chef for strategi og udvikling i Topsoe.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024