Benny Engelbrecht er færdig som transportminister

Transportminister Benny Engelbrecht trækker sig fra sin ministerpost, efter at Folketinget har mistet tilliden til ham oven på en sag om tilbageholdte klimaberegninger. 

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Maja HagedornDaniel Bue Lauritzen

Transportminister Benny Engelbrecht (S) går af som minister, efter at et flertal i Folketinget har udtrykt mistillid til ham. 

Det bekræfter han på sin Twitter-profil.

"Jeg har gennem hele min ministertid bestræbt mig på at behandle alle så godt som muligt. og vise respekt og ydmyghed for embedet. Jeg er stolt af de resultater, vi har nået. Ikke mindst den meget brede aftale om infrastruktur," skriver han. 

Støttepartiet Enhedslisten besluttede efter et maratonsamråd sent på eftermiddagen torsdag at meddele statsministeren, at de ikke længere kunne bakke op om Benny Engelbrecht som transportminister.

Flertallet imod Benny Engelbrecht består af Enhedslisten, Frie Grønne, Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige. 

Beklager forløbet

Årsagen til mistilliden er, at Benny Engelbrecht under sidste års forhandlinger om infrastrukturplanen undlod at oplyse Folketinget om en række klimaberegninger trods partiernes gentagne forsøg på at få dem udleveret. 

"Jeg har også beklaget forløbet, og jeg er selvfølgelig både ked af og ærgerlig over, at Enhedslisten har valgt at sige, at de ikke har tillid til mig – og på den baggrund har jeg valgt at trække mig som minister," skriver Benny Engelbrecht på Twitter. 

Blå bog

Navn: Benny Engelbrecht.

Født: 4. august 1970 på Amager.

Politisk karriere:

  • Transportminister fra juni 2019 til februar 2022.
  • Skatteminister fra september 2014 til juni 2015.
  • Medlem af Folketinget for Socialdemokratiet fra 2007.

Uddannelse:

  • Kurser på merkonomuddannelsen i markedsføring, Handelsskolen Aabenraa fra 1997 til 1999.
  • Folkeskole, Kildevældsskolen fra 1977 til 1986.

Stemmetal:

Han fik 12.267 personlige stemmer, svarende til hver tiende af partiets stemmer i storkredsen og gik frem i samtlige 13 opstillingskredse.


Kilde: FT.dk og Altinget

Det er medierne MobilityWatch og Ingeniøren, der ud fra aktindsigter har kunnet dokumentere, at Transportministeriet forud for forhandlingerne om infrastrukturaftalen besluttede at fjerne en række beregninger af klimabelastningen fra anlæg og vedligehold af veje og jernbaner fra det materiale, der blev udleveret til Folketinget.

Folketingets partier fik heller ikke tallene udleveret, selvom de flere gange efterspurgte netop den type beregninger under forhandlingerne.

Den afgående transportminister forklarede under samrådet tidligere torsdag, at materialet ikke blev udleveret til Folketinget, fordi hans embedsmænd fandt tallene for usikre. Han mener dog ikke, at han har hverken vildledt eller løjet for Folketinget. 

Benny Engelbrecht har været transportminister siden folketingsvalget i 2019 og var skatteminister i en kort periode i 2014 og 2015. Han har siddet i Folketinget siden 2007. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Benny Engelbrecht

MF (S)
folkeskole (Kildevældsskolen 1986)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024