Forslag til betalingsring yderligere udskudt

TRÆNGSEL: Regeringens lovforslag om betalingsringen er endnu engang blevet udsat. Erhvervslivet glæder sig.
Fredagens høring om betalingsringen er aflyst, da lovforslaget ikke når at blive klar.
Fredagens høring om betalingsringen er aflyst, da lovforslaget ikke når at blive klar.Foto: Colourbox
Hjalte T. H. Kragesteen
Regeringens planlagte høring af betalingsringen er udskudt på ubestemt tid. Dansk Erhverv er tilfreds og peger på behov for flere undersøgelser.

Høringen, som skulle have løbet af stablen på fredag, kan ikke gennemføres, fordi der endnu ikke ligger et lovforslag. Det fortæller formand for Folketingets transportudvalg, Benny Engelbrecht (S), til jp.dk:

"Lovforslaget er ikke klar, og der er ingen grund til at gennemføre høringen uden lovforslaget," siger Benny Engelbrecht.

Først ved næste møde i Transportudvalget - den 23. februar - vil man drøfte en ny dato for høringen. 

Interne stridigheder
Det er imidlertid ikke første gang, at betalingsringen bliver forsinket. I første omgang skulle lovforslaget således være blevet præsenteret i slutningen af januar, men interne uenigheder blandt regeringspartierne om provenuets størrelse skulle efter sigende være årsag til den forlængede proces.

Lovforslaget er ikke klar, og der er ingen grund til at gennemføre høringen uden lovforslaget.

Benny Engelbrecht
Formand for Transportudvalget til jp.dk

I den forbindelse har det været fremme, at regeringen nu regner med et provenu på 7-800 millioner kroner mod de ca. to milliarder, som fremgår af regeringsgrundlaget.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) lagde på denne uges tirsdagspressemøde desuden op til, at et lovforslag om betalingsringen ikke er lige på trapperne, da hun gentagne gange pointerede, at et lovforslag skulle gennemarbejdes ordentligt.

Erhvervslivet jubler
Udskydelsen vækker glæde i Dansk Erhverv, der savner en tilbundsgående undersøgelse af de erhvervsmæssige konsekvenser ved ringen. Organisationen anerkender, at trængsel er et stort problem, men er usikker på, om en betalingsring er en god løsning.

"Ringen vil have direkte indvirkning på dagligdagen for 1 million mennesker og 100.000 danske virksomheder. Derfor er det vigtigt, at området undersøges ordentligt, før en eventuel implementering af projektet," siger chefkonsulent Jesper Højte Stenbæk fra Dansk Erhverv i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Vi skal passe på, at vi ikke begrænser væksten i vores iver efter at slippe af med trængslen. Den nemmeste måde at afskaffe trængsel på er jo at forbyde al erhvervsmæssig aktivitet, men så kan vi også aflyse velfærdssamfundet."

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Benny Engelbrecht

MF (S)
folkeskole (Kildevældsskolen 1986)

Helle Thorning-Schmidt

Fhv. statsminister (S), partiformand & MF, fhv. MEP, bestyrelsesmedlem, fhv. adm. direktør, Save the Children International, medformand, Facebooks Tilsynsråd
MA i europæiske studier (College of Europe, Brügge, Belgien 1993), cand.scient.pol. (Københavns Uni. 1994)









0:000:00