Debat

Godschauffør: Vis os lønsedlerne for chauffører på gule overenskomster

DEBAT: ITD Arbejdsgiver kritiserer en ny transportaftale for at skabe negativ præcedens for hele branchen. Det bør få chauffører under ITD-aftaler til at kræve åbenhed omkring løn og arbejdsvilkår, skriver Erik Emil Hansen.

ITD bør lægge deres aftaler med Krifa frem på bordet, så vi kan få en nuanceret debat om løn- og arbejdsvilkår, skriver Erik Emil Hansen.
ITD bør lægge deres aftaler med Krifa frem på bordet, så vi kan få en nuanceret debat om løn- og arbejdsvilkår, skriver Erik Emil Hansen.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Erik Emil Hansen
Godschauffør og Formand for Godschaufførernes Landsklub.

Den 15. januar indgik regeringen en aftale med et bredt flertal i Folketinget om, at alle chauffører, som kører bus- og godskørsel i Danmark, skal have en løn svarende til den mest repræsentative overenskomst i vejtransportbranchen.

Det burde alle, der påstår at ville varetage chaufførernes og branchens interesser, juble over, men ikke ITD Arbejdsgiver. Trine Plesner, som er direktør for ITD Arbejdsgiver, udtalte i den forbindelse, at hun var stærkt bekymret for den aftale, der var indgået, fordi det nu var 3F’s overenskomster, der dikterede rammerne for kollektive aftaler for al bus- og godskørsel i Danmark.

Men hvorfor gør det Plesner så bekymret? Det kan der umiddelbart kun være én forklaring på: 3F og DTL’s aftale er bedre for chaufførerne i forhold til de kollegaer, der i dag kører på ITD-Krifa-aftale. Til det svarede Trine Plesner til TV 2: ”Nej, vi har en moderne overenskomst, som er fleksibel, uden så mange administrative byrder.”

Fakta
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. 

Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til [email protected].

Svesken på disken
Netop på baggrund af den udtalelse mener jeg, at det er meget vigtigt at finde ud af, hvad der er den reelle administrative byrde, ITD har sparet i deres aftaler med Krifa?

Er ord som moderne og fleksible ikke blot en kreativ måde at sige dårlig løn og ringe arbejdsvilkår på? Er Krifa bare en super forretning, som har sikret sine kunder bedre, end 3F har sikret sine medlemmer?

Er ord som moderne og fleksible ikke blot en kreativ måde at sige dårlig løn og ringe arbejdsvilkår på? 

Erik Emil Hansen
Godschauffør og Formand for Godschaufførernes Landsklub.

Læs også

Jeg er faglært godschauffør, som kører ren national kørsel. Lad os få svesken på disken, Trine Plesner. Læg jeres overenskomster frem, og find lønsedler på chauffører under ITD-aftaler.

Så sammenligner vi lønsedlerne én til én og stiller overenskomsternes rettigheder op over for hinanden. Så kan vi hurtigt få afklaret, om ITD’s aftaler med Krifa er på omkostningsniveau med 3F’s. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00