København syltede Carlsberg-metrostation

NYHED: Carlsbergs idé om en metrostation har været kendt i knap et år, men lokalpolitikere og embedsmænd syltede indtil sidste måned sagen.
Natali Braagaard

Jeg holdt et møde med Carlsberg for en måneds tid siden, hvor jeg blev gjort opmærksom på Carlsbergs ønske...Hvad der ellers er foregået i Kommunen som sådan, har jeg ikke haft nogen viden om.

Martin Geertsen
Kulturborgmester (V)

Overborgmester Ritt Bjerregaard (S) tog sagen op i sidste uge. Kulturborgmester Martin Geertsen (V) i sidste måned. Men i virkeligheden har Carlsbergs ønske om en udvidelse af Metrocityringens linieføring til Carlsberg ligget på kommunens bord siden sidste forår.

Allerede i marts 2006 var en metrostation ved Carlsberg og bryggeriets mulige medfinansiering på tale på et møde med blandt andet Økonomiforvaltningen i Københavns Kommune:

"Vi offentliggjorde, at vi ville flytte fra Valby for lige knap et år siden - den 21. februar. Vi startede fra dag ét med at drøfte muligheden for en analyse af en metrostation ved Carlsberg," siger direktør for Carlsberg Ejendomme Lars Holten Petersen til netavisen Altinget.dk.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00