Landdistrikts-lobbyister tror på mere lokal vækst med ny trafikplan

Regeringens investeringsplaner for motorveje og landeveje vil understøtte udvikling uden for de større byer, lyder det fra interesseorganisationer. Bedre sammenhænge internt i de regionale arbejdsmarkeder bør ifølge forsker være i fokus.

Regeringen vil blandt meget andet udvide hovedvejen mellem Ålbæk og Skagen i Nordjylland. Og det kan ikke mindstvære en fornuftig prioritering, hvis det bidrager til at understøtte det regionale arbejdsmarked, vurdere ekspert.
Regeringen vil blandt meget andet udvide hovedvejen mellem Ålbæk og Skagen i Nordjylland. Og det kan ikke mindstvære en fornuftig prioritering, hvis det bidrager til at understøtte det regionale arbejdsmarked, vurdere ekspert.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Mere motorvej i først og fremmest Jylland, Vestsjælland og på Fyn vil være med til at sikre vækst, velstand og bosætning i hele landet.

Det var i hvert fald et centralt budskab fra de tre ministre, der torsdag var draget til Novo Nordisk i Kalundborg for at præsentere regeringens længe ventede udspil til de kommende års investeringer i infrastruktur.

Og den tilgang møder stor opbakning fra flere af de centrale organiserede stemmer i den politiske kamp for at sikre bedre rammer for vækst uden for de store byer.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00