Om  
Martin Henriksen

Martin Henriksen bliver EU-spidskandidat for Nye Borgerlige

Tidligere formandskandidat i Dansk Folkeparti Martin Henriksen skal stå i spidsen for Nye Borgerlige, når partiet i 2024 for første gang stiller op til europaparlamentsvalg.

Martin Henriksen tabte i januar 2022 et formandsopgør i Dansk Folkeparti til Morten Messerschmidt og meldte sig tidligere i år ind i Nye Borgerlige.
Martin Henriksen tabte i januar 2022 et formandsopgør i Dansk Folkeparti til Morten Messerschmidt og meldte sig tidligere i år ind i Nye Borgerlige.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
August Ølsgaard Larsen

Nye Borgerlige stiller for første gang op til europaparlamentsvalget og dette med tidligere formandskandidat i Dansk Folkeparti Martin Henriksen som spidskandidat.

Det oplyser Nye Borgerlige i en pressemeddelelse.

Læs også

Martin Henriksen tabte i januar 2022 et formandsopgør i Dansk Folkeparti til Morten Messerschmidt og meldte sig tidligere i år ind i Nye Borgerlige.

"Stod det til os, så skulle vi stemme om et EU eller et EF. Men vi er langt fra et flertal for en sådan folkeafstemning," udtaler partiformand Pernille Vermund, og fortsætter:

"Derfor vil vi begrænse EU’s indflydelse og ændre EU indefra. Ligesom vi gør i Folketinget, er vi også i Europa-Parlamentet klar til at kæmpe danskernes sag. For mindre EU og mere Danmark."

Udover Martin Henriksen opstilles Carsten Winther, Githa Nelander, Gitte Bundgaard Andersen, Jonas René Jensen, Karsten Byrgesen, Rebecha Foged og Tenna Røberg som kandidater til europaparlamentsvalget næste år.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Martin Henriksen

Formand, Nye Borgerlige, kommunalbestyrelsesmedlem (NB), Stevns Kommune, fhv. MF (DF), sikkerhedsvagt
kursus i kristendom og teologi, vagtkursus, Landtransportskolen, HF (Frederiksberg HF-kursus 2004)

0:000:00