Med en flyafgift på 100 kroner går Danmark højere end Sverige og Norge

Med en passagerafgift på 100 kroner bliver det dyrere at lette fra Danmark end fra Sverige og Norge – men stadig billigere end fra Storbritannien og Tyskland. Flyafgiften bør differentieres på afstand, ligesom den gør i nabolandene, mener Concito, der er klar med et forslag til, hvordan afgiften kan indrettes. 

I september var daværende klimaminister Dan Jørgensen (S) troppet op i Københavns Lufthavn for at præsentere et udspil for grøn luftfart, hvor S-regeringen foreslog en passagerafgift på 13 kroner. Nu er har SVM-regeringen foreslået en afgift på 100 kroner, som ingen af partierne gik til valg på.
I september var daværende klimaminister Dan Jørgensen (S) troppet op i Københavns Lufthavn for at præsentere et udspil for grøn luftfart, hvor S-regeringen foreslog en passagerafgift på 13 kroner. Nu er har SVM-regeringen foreslået en afgift på 100 kroner, som ingen af partierne gik til valg på.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Julie Schønning

Artiklen er blevet rettet kl. 16.35 den 22/12, da Altinget er blevet opmærksom på, at afgifterne i Norge stiger ved årsskiftet.

Det bliver snart dyrere at flyve fra en dansk lufthavn.

SVM-regeringen vil indføre en passagerafgift på 100 kroner i gennemsnit, der skal finansiere en grøn indenrigsflyrute, investeringer i lufthavnene og en forhøjet ældrecheck.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00