Minister vil igen forlænge midlertidig aftale om posten

POSTOMDELING: Transportministeren har bedt Folketinget om tilladelse og et trecifret millionbeløb til at forlænge den midlertidige aftale om PostNords omdeling af breve. Forhandlingerne om en ny postaftale er udskudt til det nye år, oplyser ministeriet. 

Transportminister Benny Engelbrecht (S) vil have PostNord til at fortsætte postomdelingen indtil september 2021. 
Transportminister Benny Engelbrecht (S) vil have PostNord til at fortsætte postomdelingen indtil september 2021. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Mit ønske er, at vi får et udbud af befordringspligten, men det er jo ikke det samme, som at det bliver gratis. Jeg synes, at udgifterne til enten PostNord eller en anden vinder af udbuddet skal være på finansloven.

Rasmus Helveg Petersen (R)
Landdistrikts- og ø-ordfører

Transportminister Benny Engelbrecht (S) har opgivet at lande en ny postaftale på denne side af nytåret.

I stedet beder han nu Folketinget om tilladelse til endnu en gang at forlænge den midlertidige aftale med PostNord om den såkaldte befordringspligt, der ellers stod til at udløbe ved årets udgang.

Det fremgår af et fortroligt aktstykke, der er omdelt til Folketingets finansudvalg, og som Altinget er i besiddelse af. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024