Ny ministermåling: Ole Birk Olesen næsten helt i bund

MENINGSMÅLING: Kristian Jensen og Søren Pape Poulsen deler førstepladsen. Til gengæld ligger transportminister Ole Birk Olesen og de øvrige LA-ministre helt i bund.

Transportminister Ole Birk Olesen kommer ind på en næstsidste plads i Altingets seneste ministermåling. Kun undergået af partikollegaen Thyra Frank.
Transportminister Ole Birk Olesen kommer ind på en næstsidste plads i Altingets seneste ministermåling. Kun undergået af partikollegaen Thyra Frank.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Erik Holstein

Ved indgangen til finalerunden før næste års folketingsvalg kan Venstre og Konservative lune sig ved en ministermåling, der giver acceptable karakterer til deres vigtigste ministre. Liberal Alliance må derimod konstatere, at størstedelen af partiets ministre benhårdt bortdømmes af vælgerne.

Resultatet fremgår af en nye meningsmåling udført af Norstat for Altinget og Jyllands-Posten. Målingen er foretaget efter en lidt anden skala end tidligere målinger – og resultatet for de enkelte ministre kan derfor ikke sammenlignes direkte. Men det vil næppe forhindre en håndfuld ministre i at glæde sig over fremgangen.

Den netop afgående erhvervsminister Brian Mikkelsen er taget ud af målingen.

Dokumentation

Sådan har vi spurgt:
For halvandet år siden blev der dannet en ny regering med deltagelse af Venstre, Konservative og Liberal Alliance. Hvordan bedømmer du de enkelte ministres indsats på en skala, hvor minus 5 står for den meget dårlige præstation, og plus 5 står for den meget gode præstation?
(Giv et tal til hver af de ministre, du synes, du kan bedømme. Ellers kryds af ud for feltet "Kan ikke bedømme").

Meningsmålingen er foretaget på Norstats internetpanel for Altinget og Jyllands-Posten blandt 1208 svarpersoner fra et repræsentativt udsnit af befolkningen over 18 år. Data er vægtede efter Altingets seneste gennemsnit af meningsmålinger, så de også er politisk repræsentative. Svarene er indsamlet i perioden 13. til 19. juni 2018.

Se alle tallene her.


Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00