Omegnsborgmestre vil med i kommission

TRÆNGSEL: Det er helt naturligt, at omegnsborgmestrene bliver repræsenteret i regeringens trængselskommission, mener Rødovres borgmester. Rådet for Bæredygtig Trafik og Enhedslisten siger nej tak. SF er åben for at inddrage borgmestre.
Borgmester i Rødovre Kommune Erik Nielsen (S) mener, at omegnsborgmestrene bør sidde med i regeringens trængselskommission.
Borgmester i Rødovre Kommune Erik Nielsen (S) mener, at omegnsborgmestrene bør sidde med i regeringens trængselskommission. Foto: Rødovre Kommune
Hjalte T. H. Kragesteen

Jeg kan ikke se nogen grund til, at omegnsborgmestrene skal sidde med. Jeg går stærkt ud fra, at vi skal have en kommission, hvor der kun sidder eksperter med faglige input.

Per Clausen
Gruppeformand (EL)
Fakta

Det lægger regeringen op til at trængselskommissionen se på:

  • Hvilke grundlæggende udfordringer står hovedstadens transportsystem over for i de kommende årtier?
  • Fremme af alternative transportformer til biltransport
  • Hvordan kan ny teknologi bruges til at mindske trængslen, herunder et landsdækkende road pricing system?
  • Hvordan kan der sikres sammenhæng mellem de forskellige initiativer som led i en samlet balanceret strategi?
  • Hvordan forslagne kan finansieres?

Omegnsborgmestrene kræver indflydelse på regeringens bebudede trængselskommission. Vi kender de lokale forhold, det gør forskerne ikke, lyder argumentet.

"Jeg mener, at det er vigtigt, at der sidder en repræsentant fra omegnskommunerne. For det er os, der ved, hvad der rør sig lokalt. Forskerne sidder mere med det på et tegnebræt, selvom de bestemt er dygtige," siger Rødovres borgmester og talsmand for omegnskommunerne, Erik Nielsen (S), der mener, at regeringen har fundet en rigtig god løsning, som lægger op til en grundig undersøgelse af trængselsproblemerne.

Kravet kommer, efter at regeringen onsdag lancerede ønske om at nedsætte en trængselskommission, der især skal undersøge trængselsproblemer i København, samt hvilke løsninger der kan tages i brug, nu hvor betalingsringen er droppet.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00