Oppositionens beslutningsforslag skrottes

Oppositionen har ikke fået vedtaget et eneste beslutningsforslag på trafikområdet i fem år. Men S lover endnu flere beslutningsforslag.
Når oppositionen fremsætter beslutningsforslag på trafikområdet, er der større chance for at vinde 25 millioner i lotto, end at forslaget bliver vedtaget.
Når oppositionen fremsætter beslutningsforslag på trafikområdet, er der større chance for at vinde 25 millioner i lotto, end at forslaget bliver vedtaget.Foto: ft.dk
Ole Nikolaj Møbjerg Toft
Fakta
Forskellen på lovforslag og beslutningsforslag:

  • Lovforslag er typisk stillet af regeringen.

  • Beslutningsforslag er typisk stillet af oppositionen.

    Hvordan er Altingets optælling foretaget?

    Optællingen er foretaget på Folketingets hjemmeside. Der er kun foretaget optælling af beslutningsforslag, der hører under transportministerens ressortområde. Beslutningsforslagene er stillet af medlemmer.

    Hvornår er beslutningsforslag sidst blevet vedtaget på transportområdet?

    I 1998 fik Svend Erik Hovmann vedtaget en beslutning om at arbejde for at etablere en togforbindelse fra København til Berlin via Gedser. Arbejdet er sat i bero, mens der arbejdes på Femern-forbindelsen. Også under Nyrup-regeringen var vedtagne beslutningsforslag en sjældenhed.


  • Kilde: Altinget

    0 ud af 35. Så mange beslutningsforslag på trafikområdet har oppositionen inklusiv DF fået vedtaget i Folketinget siden VK regeringen kom til i 2001.

    Det viser en optælling, som Altinget har foretaget ved at gennemgå listen over beslutningsforslag fra 2001 til i dag på transportministerens ansvarsområde.

    Det får dog ikke oppositionen til at tabe modet. Magnus Heunicke (S) er blandt de oppositionspolitikere, som har stillet beslutningsforslag på trafikområdet. Han mener, at beslutningsforslagene er meget vigtige. Så kan vælgerne se, at oppositionen har en anden politik. Også selv om forslagene ikke har en jordisk chance for at blive vedtaget.

    Altinget logoTransport
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    0:000:00