Opsamling på debat: Sådan vil transportaktører løse rekrutteringsudfordringen

Temadebatten om mangel på chauffører i logistikbranchen bød på alt fra strukturel kritik til konstruktive forslag. Fik du ikke læst alle indlæggene, giver vi her et overblik.

Hvor alvorlig er rekrutteringsudfordringen i transportbranchen, og hvad skal der gøres ved det? Det har blandt andet Dansk Erhverv, 3F og en række politikere givet deres bud på.
Hvor alvorlig er rekrutteringsudfordringen i transportbranchen, og hvad skal der gøres ved det? Det har blandt andet Dansk Erhverv, 3F og en række politikere givet deres bud på.Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Marie Schønning Jensen

Logistikerhvervet oplever ligesom adskillige andre sektorer mangel på arbejdskraft, og især bude, truckførere og chauffører er ramt af forgæves rekrutteringer, viser en undersøgelse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

Vi har spurgt politikere, transportbranchen og organisationer ind til rekrutteringsudfordringen, hvilke konsekvenser den har - for branchen såvel som for samfundet mere generelt og hvad der skal gøres ved det.

Indlæggene bød blandt andet på konstruktive forslag til uddannelse af flere chauffører, kritik af strukturelle forhold og arbejdsvilkår, og så bød debatten også på et indlæg fra en kritisk lastbilchauffør, der ser problemet med manglende chauffører som mere eller mindre selvforskyldt af branchen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024