Parlamentarikere vil slække og udskyde miljøkrav til fremtidens biler

EU's kommende miljøkrav til person- og lastbiler skal lempes i forhold til Europa-Kommissionens oprindelige udspil, hvis det står til Europa-Parlamentets miljøudvalg. Resultatet er dårligt nyt for luftkvaliteten i Europa, mener grønt råd. 

De borgerlige grupper i Europa-Parlamentet er enige om nye miljøkrav til biler og lastbiler, der møder kras kritik fra venstrefløjen. 
De borgerlige grupper i Europa-Parlamentet er enige om nye miljøkrav til biler og lastbiler, der møder kras kritik fra venstrefløjen. Foto: Fabian Bimmer/Reuters/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Det bliver ikke gennem nye krav til bilproducenterne, at partikelforureningen fra biler i Europa for alvor kommer til at falde de næste mange år.

Det kan konkluderes efter en afstemning i EU’s miljøudvalg torsdag.

Her vedtog et flertal bestående af de borgerligt-liberale grupper i Europa-Parlamentet nemlig en kompromistekst til den kommende regulering af partikelforureningen fra biler og lastbiler, hvor kravene til særligt personbiler ikke er strammet væsentligt i forhold til de nuværende.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024