Politisk slinger skaber usikkerhed om elbiler

FEATURE: Bilbranchen kan levere elbiler og ladestandere. Energiselskaberne kan levere strømmen til dem. Og danskerne vil gerne sidde bag rattet. Spørgsmålet er, om politikerne kan finde 50 milliarder kroner til velfærd andre steder end hos benzinbilerne og skabe den nødvendige ro på markedet. 

“Vi vil gerne være med til en fælles finansiering af ladestandere, hvis politikerne ellers kan levere nogle mere langsigtede planer for afgifter og udrulning af infrastruktur.”

Søren Ignaz, kommunikationschef for Renault Danmark, er ikke et øjeblik i tvivl om, hvorfor der står så få elbiler parkeret i danskernes garager:

“Kludetæppet af kompensationer, dispensationer og udsættelser skaber utryghed. Der er ingen motivation for almindelige mennesker i dag. Der er ingen gulerødder i form af kørsel i busbaner, bedre parkering eller strøm. Og foreløbig har vi kun set en lille udsættelse af en midlertidig lov. Der er jo masser af elbiler på markedet, også til en pris, man kan betale, men vi kan ikke sælge til andre end hardcore frontrunners, fordi folk er utrygge. Og det er politikernes ansvar,” siger Søren Ignaz.

Login