Prognose tegner dyster fremtid for den kollektive trafik

Hvis priserne i den kollektive trafik fortsætter op i samme hastighed som hidtil, vil det i 2050 være over dobbelt så dyrt at købe billet som i dag. I samme periode bliver det billigere at være bilist, viser ny prognose. Tallene kalder på politisk handling, mener DI og trafikselskaber. Professor ser dog svagheder i prognosen.

Busser og tog vil stå svagere i konkurrencen med bilen over de kommende år, viser prognose fra DI Transport.
Busser og tog vil stå svagere i konkurrencen med bilen over de kommende år, viser prognose fra DI Transport.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Hvis de seneste årtiers prisudvikling på busser og tog fortsætter, vil den kollektive transport over de kommende år få sværere og sværere ved at konkurrere med bilen.

Sådan lyder advarslen fra Karsten Lauritzen, der reagerer på en ny prognose over prisudviklingen i busser, tog og bil, som DI Transport har lavet.

"Hvis den kollektive trafik ikke er attraktiv og bliver dyrere og dyrere, mens bilerne bliver billigere, så vælger folk at sætte sig ind i bilen. Det skaber endnu større trængselsudfordringer," siger Karsten Lauritzen.

0:000:00