Regeringen gør klar til grønnere transport

CO2: Regeringens næste skridt på klimaområdet bliver at levere CO2-reduktioner i transportsektoren frem mod 2020. Det tager tid at nå reduktioner, viser rapport. Concito peger på, at det er billigere at begrænse udledningen i landbrugssektoren.
Foto: Colourbox
Hjalte T. H. Kragesteen

Det er meget lettere og meget billigere at nå CO2-reduktionerne inden for landbrugsområdet, end det er for transportområdet.

Torben Chrintz
Videnschef, Concito
Efter sidste uges energiforlig vil regeringen til at fastsætte, hvor meget transportsektorens CO2-udledning skal reduceres frem mod 2020.

Med energiforliget vil regeringen finde 34 procent CO2-reduktion frem mod 2020, men mangler således stadig seks procent for at nå målet fra regeringsgrundlaget om 40 procent i 2020, hvilket senere skal fastsættes ved lov i regeringens bebudede klimalov. De sidste seks procent skal landbrugs- og transportsektorerne levere, hvilket regeringen i løbet af 2012 vil præsentere i en klimaplan.

Det er imidlertid usikkert, hvad den plan konkret kommer til at indeholde, men ifølge Klima- og Energiministeriet vil den fastsætte mål for transport- og landbrugssektoren samt komme med idéer til, hvordan de mål kan nås.

Det er desuden planen, at Transportministeriet og Skatteministeriet i samarbejde med Klima- og Energiministeriet skal udarbejde regeringens udspil på transportområdet, hvilket ingen af ministerierne dog har noget at berette om på nuværende tidspunkt.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00