Regeringen vil bruge øremærkede millioner til kollektiv trafik på drift af statsvejene

Regeringen vil bruge 125 millioner kroner fra aftale om at styrke den kollektive trafik på at dække løbende udgifter under Transportministeriet såsom saltning af motorvejene. Helt forkert prioritering, raser både DI Transport og venstrefløjen, der anklager regeringen for at gå udenom aftalekredsen.

Regeringen vil bruge 125 millioner kroner fra Aftalen om bedre og billigere kollektiv trafik til at dække løbende udgifter såsom vintersaltning.
Regeringen vil bruge 125 millioner kroner fra Aftalen om bedre og billigere kollektiv trafik til at dække løbende udgifter såsom vintersaltning.Foto: Henning Bagger/BAG/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Mens trafikselskaberne advarer om historisk store besparelser på busruterne, vil regeringen bruge 125 millioner kroner, der oprindeligt blev afsat til at styrke den kollektive trafik, på blandt andet vintersaltning af motorvejene. 

Det fremgår af finanslovsforslaget for 2024, hvor regeringen skriver, at pengene skal bruges på løbende “driftsudfordringer” i blandt andet BaneDanmark, Færdselsstyrelsen og Vejdirektoratet.  

Konkret nævner regeringen, at pengene kan gå til drift af jernbanen og saltning af statsvejene. Den prioritering bliver mødt med stor utilfredshed på venstrefløjen. 

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00