Transportbranchen sender ønskeliste til regeringen: Sådan vil lobbyister bruge millioner på tung transport

En samlet transportbranche præsenterede tirsdag sit bud på, hvordan regeringen bør understøtte omstillingen af den tunge vejtransport, efter at regeringen på finanslovsforslaget sætter 300 millioner kroner af til formålet. Samtidig appellerede branchen igen til, at den kilometerbaserede vejafgift på lastbiltransport bliver udskudt.

Transportbranchens spidser var tirsdag til møde med regeringen for at præsentere ønsker til, hvordan regeringen skal understøtte omstillingen af vognmandserhvervet. Her er de fotograferet under et møde om de store lastbildemonstrationer i april. 
Transportbranchens spidser var tirsdag til møde med regeringen for at præsentere ønsker til, hvordan regeringen skal understøtte omstillingen af vognmandserhvervet. Her er de fotograferet under et møde om de store lastbildemonstrationer i april. Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Tilskud til lastbiler og ladestandere, lavere afgifter på biobrændstof og en udskydelse af den kilometerbaserede vejafgift står på transporterhvervets ønskeliste, når regeringen i efteråret skal beslutte, hvordan den vil bruge millioner på omstilling af den tunge vejtransport.

Sådan lyder budskabet i et brev, som DI Transport, Dansk Erhverv, DTL, ITD og Danske Speditører tirsdag afleverede til transportminister Thomas Danielsen (V) og skatteminister Jeppe Bruus (S).

Her roser organisationerne, at regeringen på finansloven vil afsætte 300 millioner over de næste tre år til den tunge vejtransport.

0:000:00