Regeringens tidsplan for højdekrav til svinetransporter skrider

Regeringen har overskredet sin egen deadline for nye loftshøjdekrav til transport af svin, der vejer mindre end 40 kg. Ministeren forventer at kunne sende bekendtgørelse i høring ”snarligt”

Der er i dag ingen krav til de indvendige loftshøjder på transporterne af svin, der vejer mindre end 40 kg. Stort set alle de 14 millioner svin, der eksporteres fra Danmark hvert år, er i denne vægtkategori. 
Der er i dag ingen krav til de indvendige loftshøjder på transporterne af svin, der vejer mindre end 40 kg. Stort set alle de 14 millioner svin, der eksporteres fra Danmark hvert år, er i denne vægtkategori. Foto: Andreas Arp
Andreas Arp

Regeringen arbejder fortsat på den bekendtgørelse, der skal stramme kravene til de indvendige loftshøjder på de danske svinetransporter.

Tidligere på året meldte fødevareminister Jacob Jensen (V) ellers ud, at det var hans ”klare forventning”, at de nye krav kunne meldes ud inden udgangen af september.

Der arbejdes fortsat med at færdiggøre bekendtgørelsen om indvendige loftshøjdekrav til transport af grise, som forventes at blive sendt i høring snarligt.

Jacob Jensen (V)
Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri

0:000:00