Om  
Preben Friis-Hauge

Regionrådsmedlem bliver vicepræsident i Nordsøkommissionen

Preben Friis-Hauge, der er regionsmedlem i Region Syddanmark, bliver vicepræsident i Nordsøkommissionen.

Nordsøkommissionen består af regioner fra syv lande omkring Nordsøen, der samarbejder om at fremme fælles interesser over for EU.
Nordsøkommissionen består af regioner fra syv lande omkring Nordsøen, der samarbejder om at fremme fælles interesser over for EU.Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix
August Ølsgaard Larsen

Preben Friis-Hauge (V), der sidder i regionsrådet i Region Syddanmark, er udpeget som ny vicepræsident i Nordsøkommissionen.

Det oplyser Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Preben Friis-Hauge skal sammen med Nordsøkommissionens præsident og øvrige vicepræsident stå i spidsen for kommissionen de kommende to år.

”Det er en stor ære at repræsentere Region Syddanmark internationalt, og jeg ser meget frem til, at Danmark får et endnu stærkere talerør i kommissionen,” udtaler Preben Friis-Hauge.

Nordsøkommissionen består af regioner fra syv lande omkring Nordsøen, der samarbejder om at fremme fælles interesser over for EU. Preben Friis-Hauge vil især have fokus på miljø og transport i sin nye rolle.

”Vi står overfor store udfordringer med vores havmiljø, forurening, affald i havene og PFAS. Samtidig vil jeg arbejde for at styrke transportnettet i Jyllands-korridoren til gavn for borgere og virksomheder,” udtaler han.

Preben Friis-Hauge sidder i Udvalget for Regional Udvikling og Miljøudvalget i Region Syddanmark.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Preben Friis-Hauge

Vicepræsident, Nordsøkomissionen, byrådsmedlem (V), Varde Kommune, regionsrådsmedlem (V), Region Syddanmark
student (Grenå Gymnasium 1981), officersuddannelse (Frederiksberg Slot 1986)

0:000:00