Røde støttepartier ærgrer sig over manglende flyafgift i finansloven

KLIMA: Det er skuffende, at man trods opbakning fra fire af fem aftalepartier ikke formåede at få en aftale om flyafgift med i finansloven. Sådan lyder det fra EL, SF og R, der nu vil tage kampen om afgiften op til forårets klimaforhandlinger.

I Danmark har vi ingen afgift på flyrejser. Både i Norge, Sverige og Tyskland har man afgifter, der varierer mellem 50 og 300 kroner. 
I Danmark har vi ingen afgift på flyrejser. Både i Norge, Sverige og Tyskland har man afgifter, der varierer mellem 50 og 300 kroner. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Niels Frederik Rickers

Det er helt tydeligt, at vi bliver nødt til at skrue endnu mere op for ambitionerne, for den her finanslov leverer slet ikke i forhold til de 70 procent.

Mai Villadsen (EL)
Klimaordfører

Da finansloven for 2020 landede sent mandag aften, var det med smil og glade miner, at repræsentanter fra regeringen og de fire aftalepartier stillede sig op foran pressen. 

Det er dog ikke ligefrem samtlige aftalepartier, der er fuldt ud tilfredse med alt indholdet i den endelige aftale. Og der er især ét tiltag, som har spøgt i baggrunden i flere år, men som heller ikke i denne omgang har vundet en plads på finansloven. Flyafgift.

Enhedslisten, SF, Alternativet og Radikale, som alle sad med ved forhandlingsbordet, er ellers positivt stemt over for indførelsen af flyafgift. På trods af den brede opbakning i rød blok er det dog ikke lykkedes at komme i mål med en løsning, og det vækker frustration hos Enhedslistens klimaordfører, Mai Villadsen.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00