S har fundet Sophie Hæstorps afløser

REGIONSPOLITIK: Når formanden for Region Hovedstaden Sophie Hæstorp Andersen (S) forlader posten for at stille op som overborgmester i København, bliver Lars Gaardhøj partiets nye spidskandidat til at blive regionsrådsformand.

Foto: Bjarke MacCarthy
Kristine Korsgaard

Det lykkedes ikke for socialdemokraterne at finde et stort navn fra Christiansborg, der kan stille op som spidskandidat for partiet i Region Hovedstaden ved det kommende valg i november.

I stedet er valget faldet på den interne kandidat Lars Gaardhøj (S), som i dag er gruppeformand for socialdemokraterne i regionsrådet.

Det bekræfter den siddende regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) på Twitter, efter at Sundhedsmonitor har skrevet om det.

46-årige Lars Gaardhøj blev automatisk valgt uden modkandidater, da fristen for at stille op udløb 1. januar, oplyser Socialdemokratiet.*

Vil bekæmpe ulighed i sundhed
Lars Gaardhøj meldte sig på banen som kandidat kort før jul, hvor han fremlagde sine mærkesager i et facebookopslag.

Han lægger vægt på, at hans mangeårige erfaring i regionspolitik er vigtig "under den største sundhedskrise i mere end hundrede år".

Gaardhøj har da også sammen med Hæstorp været pennefører på de seneste syv budgetter i regionen, og han har været med til konstitueringsforhandlinger ved de seneste to regionsrådsvalg. 

Som mærkesager nævner han lige adgang til sundhed, mere inddragelse af patienter og pårørende i tilrettelæggelsen af sundhedsvæsnet og en grøn profil, når det gælder hospitalsbyggeri og trafik, hvor han vil satse på cyklisme, grøn bustrafik og letbaner. 

 

Jeg stiller op som spidskandidat. Sundhed er en alvorlig sag, og der er brug for erfarne kræfter til at løfte opgaven,...

Slået op af Lars GaardhøjTirsdag den 22. december 2020


Oppe imod Martin Geertsen
Lars Gaardhøj har siddet i regionsrådet siden 2010 og arbejder som organisationskonsulent i AOF.

Hans store udfordring ved valget bliver, at han er forholdsvis ukendt blandt vælgerne. Det vurderede Politikens politiske analytiker over for Tv 2 Lorry i julen.

"Han er jo helt åbenlyst ikke en særlig kendt politiker, og det bliver hans udfordring. Omvendt er regionsrådspolitik ikke det mest sexede job, og her er politikerne ofte relativt ukendte. Vælgerne skal nok komme til Socialdemokratiet, men det bliver vigtigt for Lars Gaardhøj, at han ikke lader sig køre over på valgnatten af for eksempel Venstres Martin Geertsen, som alt andet lige er mere kendt," sagde Kristian Madsen.

Ved det seneste regionsrådsvalg i 2017 fik Lars Gaardhøj 2.709 personlige stemmer. Til sammenligning fik Sophie Hæstorp Andersen 60.162 stemmer, mens Venstres spidskandidat, Martin Geertsen, fik 23.754 stemmer.

*Rettelse torsdag 7. januar 2021: Det fremgik tidligere, at Lars Gaardhøj blev valgt på et opstillingsmøde, men der har ikke været afholdt møde. Valget foregik automatisk, da ingen kandidater var stillet op mod Gaardhøj ved fristens udløb. Altinget beklager.

Læs også

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Gaardhøj

Regionsrådsformand (S), Region Hovedstaden, 2. næstformand, Danske Regioner, formand, Dansk Selskab for Patientsikkerhed, bestyrelsesmedlem, Wonderful Copenhagen
cand.mag. i samtidshistorie (Syddansk Uni. 2001)

Martin Geertsen

Public affairs-rådgiver på sundhedsområdet, Primetime, fhv. MF og regionsrådsmedlem (V), Region Hovedstaden
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2008)

Sophie Hæstorp Andersen

Overborgmester (S), Københavns Kommune
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2006)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024