Spindoktor vant til beskydning

PORTRÆT: Fordi Jakob Axel Nielsen (K) har valgt at arve Nicolai Jöhncke som særlig rådgiver i Transportministeriet, får han en gennemtestet spindoktor - med erfaring fra Irak
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Og embedsmænd taler dig ofte efter munden, det er ikke negativt ment, men det ligger lidt i deres job. Jeg havde brug for en mand, der tænkte min sag, men som også turde tale mig i mod. Og det kan og gør Nicolai.

Flemming Hansen
Tidligere Transport- og energiminister (K)
Fakta

Kort om Nicolai Bro Jöhncke

  • Uddannet på på Danmarks journalisthøjskole med praktik på Lolland-Falsters Folketidende.

  • Journalist på forlaget Benjamin A/S fra den 15.januar 2000 til den 31. december 2000.

  • Journalist i Det Konservative Folkeparti fra den 1. januar 2001 til den 30. november 2003.

  • Presse- og informationsofficer Jydske Dragonregiment (udsendt til Irak) i seks måneder i 2004.

  • Journalist i Det konservative Folkeparti fra den 1. september 2004 til den 1. september 2005.

 


Kilde: Altinget.dk

Hvis Jakob Axel Nielsen (K) skal gøre sig forhåbninger om at slå Flemming Hansens (K) seks-årige ministerrekord i Transportministeriet. Eller hvis han blot drømmer om, at ministerstolen ikke bliver et katapultsæde, der hurtigt skyder ham tilbage i Folketinget med ordet "FJOLS" malet i panden. Ja, så har han ifølge sin forgænger taget en klog beslutning og valgt at fortsætte med Nicolai Jöhncke som særlig rådgiver.

"Jeg har været ualmindeligt glad for Nicolai. Han har været 110 procent min mand. Han har været enormt dygtig til at fortælle, hvordan vi skulle vinkle de historier, vi gerne ville have ud. Han skriver godt, og så er han god til at tale med journalisterne, så de også ser sagerne fra vores synsvinkel, fortæller en taknemmelig Flemming Hansen, der erkender, at han især i starten havde det svært med journalisterne.

"I starten kunne jeg simpelt ikke døje en del af journalisterne, men Nicolai og Jesper (den ministerielt ansatte pressechef) lærte mig at forstå, hvordan journalister arbejder og tænker," siger Flemming Hansen.









0:000:00